Äiti unohti lapsen kuumaan autoon – vankilatuomio odottaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Oklahoman Talalassa asuva perheenäiti pidätettiin lapsen pahoinpitelyn vuoksi, kun kiireessä ollut äiti oli unohtanut yksivuotiaan lapsensa kuumaan autoon tavaratalon parkkipaikalle. Vauva oli ehtinyt olemaan autossa noin 45 minuuttia, kunnes ohikulkijat olivat huomanneet hänet ja hälyttäneet poliisit apuun.

YouTube-videolla nähdään tilanne, jossa 38-vuotias Hannah Victoria Secondi tullaan pidättämään Wal-Martin parkkipaikalla. Nainen itkee hysteerisesti, sillä oli vahingossa unohtanut lapsen autoon ja pelkäsi hänen olleen kuollut.

Lapsen pelastuminen olikin ihme, sillä 45 minuutin aikana auton lämpötila oli ehtinyt kohota lähes 60 asteeseen. Vauva selvisi tapahtuneesta ja on nyt isällään hoidossa. Secondi on tällä hetkellä syytettynä lapsen pahoinpitelystä ja hän on vangittuna 50.000 dollarin takuita vastaan.

Tulsaworld-lehdelle kommentoinut Safe Kids Tulsa -yhdistyksen edustaja Jenny Rollins kertoi, että Yhdysvalloissa kuolee joka kymmenes päivä lapsi sen vuoksi, että lapsi on jätetty kuumaan autoon. Varsinkaan vauvat eivät kestä korkeaa lämpötilaa hyvin ja saavat nopeasti lämpöhalvauksen.