Brittitutkimus: Miehet eksyvät mieluummin kuin kysyvät ohjeita

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa teetetyn tutkimuksen tulokset osoittivat suuri osa miehistä karttavat ohjeiden kysymistä tien päällä ollessaan. Tulosten mukaan vain 6 prosenttia miehistä kysyivät ohikulkijoilta neuvoa ollessaan eksyksissä tuntemattomassa ympäristössä.

Tuloksista kävi ilmi, että 14 prosenttia miehistä olivat niin itsepäisiä, että he ennemmin eksyivät kuin kysyivät neuvoa. Suuri osa heistä luotti siihen, että he saapuisivat lopulta määränpäähänsä, vaikkakin he kiertäisivät turhaan monen mutkan kautta.

Navigointitutkimuksen on teettänyt TrekAce, joka valmistaa navingointipalveluita jalankulkijoille. Tutkijoiden mukaan naispuolisilla koehenkilöillä ei esiintynyt vastaavia ongelmia, sillä he kysyivät neuvoa ahkerammin. Naiset saattoivat kysyä ohjeita myöskin vain varmistaakseen olevansa oikealla reitillä.

TrekAcen laskelmien mukaan 50 vuoden aikana miesten elämästä kuluu pahimmillaan 225 tuntia eksymiseen ja hukkakilometrejä kertyy jopa 1450. Tutkimus osoitti, että ilman navigointilaitteita monet nykyajan miehistä olisivat pahasti hukassa, ainakin Britanniassa. Onneksi vain harvan nykyihmisen täytyy tulla toimeen ilman navigointipalveluita.