UAV-kopteri toimitti huumeita vankilaan – synnytti joukkotappelun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohion Mansfieldissa sijaitsevaan vankilaan yritettiin toimittaa 29. heinäkuuta huumeita kauko-ohjattavan UAV-kopterin mukana. Operaatio ei kuitenkaan onnistunut niin huomaamattomasti, kuin tekijät ehkä alun perin toivoivat.

Pienoiskopteri toimitti vankilan muurien sisäpuolelle paketin, joka sisälsi noin seitsemän grammaa herioiinia, 56 grammaa kannabista ja lähes 150 gramman edestä tupakkaa. Kun vangit huomasivat laitteen tiputtaman yllätyksen, syntyi muurien sisäpuolella joukkotappelu.

Associated Press -uutistoimiston mukaan paketti oli ilmeisesti tarkoitus toimittaa ulkoilualueen pohjoisalueella sitä odottavalle vangille. Se kuitenkin pudotettiin vahingossa vilkkaammalle, eteläisemmälle ulkoilualueelle. Vartijat keskeyttivät syntyneen joukkotappelun nopeasti.

Tapauksia, joissa UAV-kopterit ovat toimittaneet vangeille kiellettyjä esineitä, on kantautunut maailmalta ennenkin. Myös Suomessa toiminut huumeiden salakuljetusrinki yritti toimittaa huumeita Sörnäisten vankilaan kauko-ohjattavan lentolaitteen avulla, tosin huonolla menestyksellä.