Kamerakohu! Uutuuskamera näkee vaatteiden läpi?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Teknologia on kehittynyt valtavasti viimeisten vuosikymmenien aikana eikä kehitys näytä vieläkään hidastuvan. Uusiin älypuhelimiin, kameroihin ja tietokoneisiin keksitään jatkuvasti niin herkullisia lisäominaisuuksia, että ne saavat ihmiset ostamaan yhä kalliimpia ja hienompia ammattilaiskalustoja omaan arkikäyttöön.

FujiFilm julkaisi juuri uuden X-T1 IR -mallisen järjestelmäkameran. Se on aiempaan jo markkinoilla olevaan X-T1 -malliseen kameraan verrattuna ulkoisesti melko samannäköinen, mutta yksi todella suuri eroavaisuus kameroilla on. Uudessa mallissa on ominaisuus, jonka avulla kuvaaja pääsee näkemään ohuen vaatekerroksen läpi.

Uusi kamera pystyy lukemaan valon taajuuksia, jotka ovat ihmissilmälle näkymättömiä. Kameralla kuvaaja pystyy näkemään infrapuna- ja ultraviolettivaloa, minkä avulla pystyy ottamaan todella taiteellisia luontokuvia, jotka komeilevat upeilla väreillä. Ominaisuuden mukana tulee pieni sivuominaisuus, joka antaa kuvaajan nähdä myös vaatteiden läpi.

Kameraa ei ole luotu tai markkinoitu perversseille tirkistelijöille kohtuullisen houkuttelevasta ominaisuudesta huolimatta. Uusi kameramalli on suunnattu lähinnä tutkijoille, lääkäreille ja rikospaikkatutkijoille. Hintaa uutuudella tulee olemaan WIRED-verkkolehden mukaan noin 1.600 euroa.