Nainen hikoilee liikaa – joutui jättämään työnsä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Esme De Silva kärsii liiallisesta hikoilusta, minkä kiusallisuuden moni helposti hikoileva henkilö voi ymmärtää. Hikoileminen yökerhossa tai töissä voi tuntua epämukavalta, eivätkä märät kainalot ole kauniita katsella. Töissä hikoileminen saattaa myös viestiä muille epävarmuudesta, vaikka siitä ei olisikaan kyse.

25-vuotiaalla Esmellä on harvinainen hyperhidroosi, joka tarkoittaa todella voimakasta hikoilua. Se on vaivannut häntä teini-ikäisestä asti, ja saanut naisen todella epävarmaksi itsestään. Hän on tullut jopa hieman vainoharhaiseksi ja kuvittelee lähellä nauravien ihmisten aina nauravan hänen hikoilulleen.

Hikoilusta tuli niin voimakasta, että se esti lopulta Esmen työn tekemisen kokonaan. Esme jätti työpaikkansa puoleksi vuodeksi ja yritti etsiä hoitokeinoa kiusalliseen vaivaansa. Lopulta hän löysi apua hikoiluun vahvasta antiperspirantista, joka levitetään koko vartaloon yön ajaksi. Hän on saanut nyt Metro-lehden mukaan työnsä takaisin ja on onnellisempi kuin koskaan suunnitellessaan omia häitään.