Hääpari kutsui 4 000 Syyrian pakolaista juhla-aterialle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Fethullah Uzumcuoglu ja Esra Polat viettivät häitään Turkin eteläosassa sijaitsevassa Kilisin kaupungissa 30. heinäkuuta. Kaupunki toimii myös väliaikaisena kotina 4.000 syyrialaiselle pakolaiselle, jotka ovat paenneet kotimaansa veristä sisällissotaa.

Hääpari päätti tarjota sodan kauhuja paenneille ihmisille tilaisuuden olla osana juhlapäiväänsä. Perinteiset turkkilaiset häät kestävät kolme päivää, ja viimeinen ilta on pyhitetty jättiläismäiselle juhla-aterialle. Sulhasen isä, Ali Uzumcuoglu sai ensimmäisenä idean käyttää häihin varattua rahaa vähävaraisempien auttamiseen.

– Ajattelimme, että näin iloisena päivänä voisimme jakaa hääjuhlamme syyrialaisten veljiemme ja siskojemme kanssa, mies kertoo The Independent -lehden mukaan.

Paikalle tilattiin Kimse Yok Mu -hyväntekeväisyysjärjestön ruokarekka, joka toimittaa ruokaa Kilisin alueella asuville pakolaisille. Morsian myöntää olleensa ensin järkyttynyt sulhasen isän ideasta, mutta lämpeni ajatukselle nopeasti. Lopulta hän myös auttoi tarjoilemaan ruokaa pakolaisille, kultainen häätiara edelleen päässään.

– Oli upeaa nähdä iloa syyrialaisten pakolaislasten silmissä. Aloitimme yhteisen matkamme onneen tekemällä muut ihmiset iloisiksi, ja se on upea tunne, morsian Esra Polat kuvailee.