Olutkorikiipeily yhä suosiossa – tältä meno näytti Espanjassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suomessa olutkorien kasaaminen ja niiden päällä kiipeily oli suosittu laji erilaisissa kisoissa jo vuosikymmenien ajan, mutta viime vuosina lajia on nähty vain harvakseltaan. Espanjassa se on kuitenkin yhä suosittua, ja nyt nähdään miltä lajin kilpailu näytti Kataloniassa.

Leikkimielisessä kisassa miehet rakensivat koreista torneja tasapainotellessaan niiden huipulla. Korikiipeilyä harjoitelleet onnistuivat rakentamaan päätähuimaavan korkeat tornit ennen niiden kaatumista, sillä voittajaksi selviytyi kiipelijä, joka onnistui rakentamaan 19 olutkorin korkuisen tornin.

Molemmat putosivat tornien päältä niiden sortuessa, mutta kiipeilyvaljaat pelastivat heidät loukkaantumiselta. Lajista kiinnostuneille muistutukseksi, että olutkorikiipeilyä ei kannata harjoitella ilman videolla nähtyjä suojavarusteita.