Ryanair jättää Suomen – lennot loppuvat toistaiseksi

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu halpalentoyhtiö Ryanair jättää Suomen ainakin toistaiseksi. Taannoin yhtiö ilmoitti lopettavansa lennot Tampereelta konepulan johdosta, ja nyt Yleisradio kertoo Ryanairin vetäytyvän myös Lappeenrannasta. Tällä tietoa lentoja ei lennetä ensi talvena.

Yhtiö on kertonut ilmoittavansa kesän 2016 lennoista vielä tämän syksyn aikana. Lentoyhtiö on aiemmin ilmoittanut suunnittelevansa lentää taas ensi kesänä Tampereelta ulkomaan reittejään. Ryanair on lentänyt Lappeenrannasta Italiaan, Espanjaan ja Saksaan. Tampereelta yhtiö lensi esimerkiksi Saksaan, Italiaan, Espanjaan ja Iso-Britanniaan.

Matkailualan teknologiayritys Amadeus julkaisi taannoin tutkimuksen, jossa verrattiin Euroopan eri maiden matkustajien lentoyhtiövalintoja. Tutkimuksen mukaan peräti 52 prosenttia Britanniasta lentävistä käyttää jotain halpalentoyhtiötä. Britannian suosituimmat lentoyhtiöt olivat Ryanair ja Easyjet.

Italiassa, Norjassa ja Puolassa halpalentoyhtiötä käytti 48 prosenttia, Kyproksella 44 prosenttia, Irlannissa 43 prosenttia ja Saksassa 42 prosenttia matkustajista. Suomi tulee tässäkin trendissä tyylikkäästi jälkijunassa, sillä tutkituista Euroopan maista Suomi oli listan viimeinen. Suomessa halpalentoyhtiötä käytti vain 19 prosenttia lentomatkustajista. Toiseksi viimeiseksi sijoittuneessa Ranskassa 23 prosenttia lensi edullisilla lentoyhtiöillä.