Emoji-hymiöt saavat oman elokuvan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ei ole olemassa ideaa, jota Hollywood ei yrittäisi muuttaa elokuvan muotoon – varsinkaan, mikäli kyseisellä idealla voi tehdä potentiaalisesti paljon rahaa. Legot saivat viime vuonna oman elokuvansa, ja studiot suunnittelevat myös esimerkiksi Minecraftin, Tetriksen ja Angry Birdsin tuomista valkokankaalle.

Nyt Sony-tuotantoyhtiö on puolestaan valmistelemassa emoji-hymiöihin perustuvaa elokuvaa. Deadline-sivuston mukaan yhtiö on solminut seitsemännumeroisen sopimuksen tuodakseen sosiaalisesta mediasta tutut hymynaamat valkokankaalle. Toisin kuin esimerkiksi Legojen tapauksessa, emoji-ikoneita ei ole suojattu erillisillä tekijänoikeuksilla.

Emoji-elokuvan käsikirjoittajina toimivat Eric Siegel ja Anothony Leondis, joista jälkimmäinen on ohjannut Kung Fu Panda: Secrets of the Masters -lyhytelokuvan. Kaksikko kaupitteli ideaa eri tuotantoyhtiöille, ja kolmen ison studion kerrotaan kilpailleen oikeuksien voittamisesta keskenään. Hollywood ilmeisesti uskoo siis vahvasti emojien voimaan.