Kiinalaisäidit telttailevat päiväkotien edessä – jonottavat hoitopaikkoja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Harbinin kaupungissa sijaitseva An Feng -päiväkoti on kerännyt ovelleen joukon telttailijoita. Kiinalaisäidit ovat alkaneet hyvissä ajoin jonottaa päiväkodin ovella varmistaakseen hoitopaikan lapselleen.

Daily Mail -lehden mukaan monet kiinalaisäideistä ovat olleet kadulla jonottamassa päivä tolkulla. Vaikka An Fengin päiväkoti on suosittu ja arvostettu hoitopaikka, on monissa muissakin päiväkodeissa samanlainen tilanne.

Kuten monissa muissakin maissa, myös Kiinassa on kova kilpailu koulu- ja päiväkotipaikoista. Kiinalaisessa kulttuurissa uskotaan, että hyvä hoitopaikka takaa lapsen koulumenestyksen ja paremman tulevaisuuden.

Vanhemmilla on kovat paineet saada lapsensa opintojen pariin jo varhaisessa vaiheessa. Päiväkodin edessä telttailevat äidit ovat selvästi omistautuneet asialleen, eivätkä luovuta, ennen kuin hoitopaikka on heidän.