Festarilippuja vaihdetaan vereen Transilvaniassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Romaniassa sijaitsevaan Transilvanian alue on tuttu lukuisista vampyyreihin liittyvistä legendoista. Se toimi legendaarisen kreivi Draculan kotina Bram Stockerin kuuluisassa vampyyriromaanissa, ja tämän jälkeen alue on yhdistetty populaarikulttuurissa usein verenimijöihin.

Transilvaniassa järjestetään 30. heinäkuuta – 2. elokuuta Untold Festival -niminen musiikkitapahtuma. Festivaaleilla esiintyvät muun muassa David Guetta, Avicii, Wu-Tang Clan ja Tinie Tempah.

Tapahtuman järjestäjät tarjoavat 30% alennusta festarilipuista niille, jotka luovuttavat vertaan maan verenluovutuspisteissä perjantaihin 24. heinäkuuta mennessä. Bukarestiin on tulossa puolestaan kahdeksi päiväksi verenluovutuspiste, jossa asioivat saavat yhden päivän festarilipun täysin ilmaiseksi.

Luovutettu veri ei tosin ainakaan virallisesti ole menossa vampyyreille. Festivaalien järjestäjiin kuuluvan Bogdan Butanin mukaan Romania tarvitsee kiireisesti lisää verenluovuttajia, ja alennuslippujen tarjoaminen vaikutti hyvältä idealta saada nuoret innostumaan asiasta.

– Romanialaisia sairaaloita on kohdannut akuutti veren puute. Vampyyrimyyttien inspiroima kampanja on tervetullut keino saada huomiota todelliselle ongelmalle, Bogdan Butan kuvailee The Guardian -lehdelle.