Kamerasta löytynyt valokuva pelasti pikkupojan hengen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdeksänvuotias poika pelastettiin aavikon tappavalta kuumuudelta, kun hänen kuolleen äitinsä kamerasta oli löytynyt kuva pojasta. Poliisit onnistuivat löytämään pojan valokuvan ansiosta ennen kuin olisi ollut liian myöhäistä.

Aviopari David ja Ornella Steiner olivat olleet yhdeksänvuotiaan poikansa kanssa patikoimassa. He olivat kävelleet New Mexicon aavikolla White Sands National Park -kansallispuistossa, kun aavikon kuumuus oli yllättänyt perheen. Vanhemmilla oli ollut mukanaan vain kaksi tuopillista vettä, josta suurimman osan he antoivat pojalleen.

Vanhemmat olivat menehtyneet lämpöhalvaukseen ja heidät oli löydetty tuupertuneena aavikolta. Poliisi oli onneksi huomannut katsoa naisen kameran kuvat, joista hän oli saanut selville, että vanhempien mukana oli ollut myös poika. Kuvan ansiosta poliisit olivat aloittaneet etsinnät ja olivat löytäneet pojan elossa.

Metro-lehti kertoo, että poika oli luultavasti pelastunut sen vuoksi, että vanhemmat olivat jokaista vesihuikkaa kohti antanut pojalleen kaksi huikkaa ennen kuin vesi oli loppunut kokonaan. Poika oli 38 asteen kuumuudesta löytyessään ollut poliisin mukaan hyvin nesteytetty.