R.I.P. LOL! Suosikkilyhenteen käyttö romahti – tämä astui tilalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook käsittelee päivittäin miljardeja päivityksiä, joten se tietää parhaiten mitä sanoja ja lyhenteitä tällä planeetalla käytetään. Nyt Facebook on vahvistanut, että pitkään pintansa pitänyt LOL on kokenut karvaan tappion ja tullut syrjäytetyksi toisen termin toimesta.

Facebook
Facebook

Facebook ilmoitti, että naurua tarkoittaessaan ihmiset eivät enää käytä kovin yleisesti LOL-lyhennettä. Sen on korvannut yhden kirjaimen pidempi ja erityisesti vanhemman väen mielestä selvästi helppotajuisempi termi HAHA. Nousussa ovat sen lisäksi myös naurun emoji-kuva sekä termi HEHE.

Nykyisin enää 1,9 prosenttia käyttää LOL-termiä, kun HAHA on käytössä peräti 51,4 prosentilla. Emojia käyttää 33,7 prosenttia. Sukupuolten erot ovat myös merkittäviä, sillä emojit ovat erityisesti naisten ja HAHA miesten käytössä.