Laiskiaisvauva pitää pehmolelua emonaan – sulattaa sydämet

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lontoossa sijaitsevaan ZSL London Zoo -eläintarhaan syntyi pieni laiskiaisvauva, joka sai nimekseen Edward. Edwardin emo ei pystynyt huolehtimaan pienokaisesta, minkä vuoksi hoitajat joutuvat syöttämään laiskiaista kolmen tunnin välein ja tarkastamaan, että vauva osaa hoitaa omat tarpeensa.

Hoitajat katsovat Edwardin perään kellon ympäri ja syöttävät pikkuiselle vitamiineilla kyllästettyä vuohenmaitoa aina kolmen tunnin välein. Edwardin emo ei pystynyt huolehtimaan siitä, minkä vuoksi hoitajat ostivat laiskiaiselle emoa korvaavan pehmolelunallen lahjatavaraliikkeestä.

Pehmolelu ajaa emon virkaa ja Edward tarttuukin siihen aina hanakasti. On tärkeää, että Edwardin lihakset kehittyvät samalla tavoin kuin ne kehittyisivät laiskiaisen roikkuessa emossaan kiinni. Tämän vuoksi hoitajat ripustavat pehmolelun aina Edwardia varten niin, että pikkuinen joutuu riippumaan siinä kiinni.

Edward on toistaiseksi pärjännyt hyvin ja kerännyt odotetusti painoa maidonkorvikkeen avulla. Hoitajien tavoitteena on kasvattaa Edwardista vielä hieman isompi ja tutustuttaa se kiinteään ruokaan. Kun Edward alkaa syömään vihanneksia ja osaa syödä ilman hoitajien apua, se voidaan tutustuttaa jälleen omaan emoon.