Shokkivideo! Nettipilailija paljasti miten helppo tyttöjä olisi kaapata

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Coby Persin tunnetaan videoista, joissa hän tekee sosiaalisia kokeiluja ja käytännön piloja. Uusimmalla kokeilullaan Persin halusi näyttää käytännön esimerkillä vanhemmille ja heidän tyttärilleen, miten ei kannattaisi toimia tuntemattoman henkilön ottaessa yhteyttä.

Uutisista saa lukea usein tapauksia, joissa lapsia tai nuoria aikuisia on kaapattu, pahoinpidelty tai raiskattu. Persin halusi kokeilla, miten helposti teini-ikäinen tyttö todellisuudessa lähtisi vieraan ihmisen mukaan.

Yhdysvalloissa on videon mukaan tällä hetkellä noin 750.000 rekisteröityä lasten hyväksikäyttäjää tai kaappaajaa, minkä vuoksi aiheen käsitteleminen näyttäisi olevan tarpeellista. Persin halusi testata, miten nopeasti teini-ikäisen tytön pystyisi kaappaamaan sosiaalisen median avulla.

Persin tekeytyi Facebookiin 15-vuotiaana Jason Biazzo -nimisenä poikana, joka on juuri muuttanut uuteen kaupunkiin ja etsii uusia ystäviä. Tällä verukkeella mies pyysi ennalta tuntemattomia tyttöjä Facebookissa ystävikseen ja avasi heidän kanssaan keskustelun.

14, 13 ja 12 -vuotiaat tytöt suostuivat tapaamiseen jo muutaman päivän jutustelun jälkeen, mikä pelästytti kokeilusta tienneet vanhemmat pahanpäiväisesti. Yksi tytöistä uskalsi luottavaisin mielin jopa hypätä tuntemattoman aikuisen miehen auton kyytiin uskoessaan, että miehen esittämä 15-vuotias poika olisi takapenkillä.