Nainen valokuvasi kodittomia 10 vuotta – sitten löysi joukosta isänsä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

30-vuotias Diana Kim oppi valokuvaamisen taidon aikoinaan isältään, joka omisti valokuvausstudion Mauilla Kimin ollessa vasta pieni tyttö. Kun Kimin vanhemmat erosivat, hänen isästään tuli poissaoleva.

Kim ja isä eivät pitäneet enää yhteyttä ja Kim asui välillä ystäviensä tai sukulaistensa luona, ja välillä jopa autossa. Vuonna 2003 Kim aloitti pitkäaikaisen valokuvausprojektin, jota varten hän halusi kuvata kodittomia ihmisiä, jotka asuvat hänen lähistöllään. Ainut, mitä Kim tiesi enää isästään oli se, että hän on saattanut isoäidin mukaan olla mielisairas eikä kukaan tiennyt missä hän nykyään asui.

Kymmenen vuotta myöhemmin Kim oli Honolulussa dokumentoimassa Havaijin kodittomia ihmisiä, kun hän näki yllättäin oman isänsä. Kimin mukaan isänsä näkeminen huonossa kunnossa ja täysin reagoimattomana oli musertava. Isä ei ollut reagoinut tyttäreensä millään tavalla eikä hän antanut Kimin auttaa häntä.

Kävi ilmi, että isä sairasti skitsofreniaa. Tytär yritti turhaan luoda isänsä kanssa yhteyttä muutaman vuoden ajan, kunnes isä oli saanut sydänkohtauksen maaliskuussa 2014 ja otti tyttärensä avun vastaan. Tällä hetkellä isä voi hyvin ja etsii parhaillaan NBC News -uutisten mukaan osa-aikatyötä.