Lentoyhtiö ryhtyi punnitsemaan matkustajia: ”Lisää turvallisuutta”

Matkailu · Annika Kela

Matkustajien punnitseminen on ollut Samoa Air -lentoyhtiön käytäntö jo vuodesta 2012. Lentoyhtiö päätti, että matkustajat joutuvat jatkossa maksamaan lisämaksua, mikäli heidän painonsa ylittää suositukset.

Syy käytännölle oli se, että yhtiön koneet olivat pieniä matkustajakoneita, joissa paino oli arvioitavat tarkasti ennen lähtöä. Nyt toinen lentoyhtiö on aloittanut samanlaisen kokeilun. Uzbekistan Airways ilmoitti, että jatkossa lennolle lähtevät matkustajat punnitaan lähtöselvityksessä. Käytännön tarkoituksena on lisätä matkustajaturvallisuutta.

Samoa Air ryhtyi laskuttamaan matkustajia painon mukaan jo vuonna 2012, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, joutuvatko Uzbekistan Airwaysin matkustajat maksamaan lisähintaa suositusten ylittämästä painosta. Daily Mail -lehden mukaan Uzbekistanin Airways on osallistunut kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n tutkimukseen. Mikäli uusi käytäntö koetaan hyödylliseksi, saattaa IATA laatia siitä ohjeistuksen myös muille lentoyhtiöille.