Veneilijät pelastivat valaan pinteestä – tuli pyytämään apua

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sydneyn rannikon kupeessa veneilleet nuorukaiset olivat saaneet seuraa suuresta valaasta. Kookas nisäkäs oli kierrellyt veneeltä toiselle tervehtiäkseen ihmisiä. Miehet pian huomasivat, että se käyttäytyi epäilyttävän huomionhakuisesti.

Kiehtova kohtaaminen nisäkkään kanssa muuttui lopulta uhkaavaksi, sillä valas alkoi töniä veneitä. Sitten joku veneilijöistä huomasi, että valas tarvitsi apua. Nisäkkään suun ympärille oli kietoutunut muovipussi ja kalaverkkoja.

Manly Daily -sivuston mukaan veneilijät auttoivat valasta irroittamalla siihen takertuneet roskat. Kun valas oli viimein vapautunut muovisista kahleistaan se jatkoi matkaansa.

Valastutkijoiden mukaan on uskottavaa, että valas on tietoisesti hakenut apua ihmisiltä. Älykäs nisäkäs oli oivaltanut, että se ei tulisi pääsemään muovipussista eroon ilman apukäsiä. Onneksi apu oli lähellä ja valas pääsi eroon piinaavasta riesastaan.