Mies kokeili elää vuohena – soluttautui laumaan Alpeilla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilainen Thomas Thwaites on omien sanojensa mukaan ottanut lomaa ihmisenä olemisesta. Mies testasi, millaista on elää vuohena. Kokeilua varten Thwaitesille valmistettiin sorkkaproteesit, joilla hän käveli vuohena olemisensa ajan.

Metro-lehden mukaan sveitsiläinen vuohipaimen tarjosi hänelle paikan vuohilaumastaan Alpeilla. Mies eli lauman keskellä ja seurasi sen jäseniä laitumella. Mies on kirjoittanut kokemuksestaan kirjan GoatMan How I Took a Holiday from Being Human.

Thwaites myönsi, että hänen kokemuksensa ei ollut täydellinen. Sorkkaproteeseilla käveleminen ei ollut helppoa ja hän ei pysynyt laumansa mukana. Mies kertoi, että ravinto tuotti hänelle myös ongelmia. Seuraavaa kokemustaan varten hän aikoo tilata keinotekoisen vuohen vatsan, joka sulattaa heinän hänelle sopivaan muotoon.

Thomas totesi, että kokemus oli vapauttava. Hänen mielestään on hienoa, että nykyajan tekniikka- ja teknologia mahdollistaa sen, että ihminen voi halutessaan tehdä mitä vain, esimerkiksi muuttua vuoheksi ja elää sorkkaeläinten mukaista elämää.