Kilpikonna uskomattomassa pulassa – ihmiset pelastivat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko meritutkijoita oli törmännyt Costa Rican rannikon kupeessa etelänbastardikilpikonnaan. Uljasta eläintä tutkiessaan he huomasivat, että kilpikonnan sieraimessa oli jotain sinne kuulumatonta.

Tutkijat päättivät auttaa eläintä poistamalla sieraimessa olleen esineen. Pian heille paljastui, että kyseessä oli muovinen pilli. Esineen poistaminen ei ollut helppoa ja tutkijoiden sydäntä riipaisi nähdä, että se tuotti kilpikonnalle kipua. Operaatio tuotti tulosta ja pilli onnistuttiin poistamaan sieraimesta.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat tarkkailivat merikilpikonnan tilaa operaation jälkeen. Kun verenvuoto oli lakannut ja eläin näytti hyvinvoivalta, vapauttivat he eläimen veteen. Video on karu muistutus siitä, minkälaista tuhoa mereen päätynyt muovijäte saa aikaan. Videolla nähty kilpikonna oli yksi onnekkaista yksilöistä, sillä se sai viimein avun kivuliaaseen vaivaansa.