Thaimaassa rakennetaan lihasvoimalla – kuka työkoneita tarvitsee?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin Thaimaasta löytyneestä erikoisesta työskentelytavasta, jolla talon perustuksia tehtiin. Videolla mies nosti muiden työmiesten avulla harteilleen todella raskaalta näyttävän pitkän paalun, jonka mies heitti voimalla juuri oikeaan kohtaan niin, että se jäi maahan pystyyn.

Nyt video näyttäisi saaneen jatkoa. Uudemmalla YouTube-videolla nähdään, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun paalu on heitetty maahan. Tässäkään työvaiheessa ei näytetä tarvitsevan koneita, kun miehet painavat oman elopainonsa avulla paalun syvälle maahan.

Videolla rakennuksen perustana olevien paalujen päälle asetellaan poikittain paksu lankku, jonka päälle miehet asettuvat yksi kerrallaan seisomaan. Miehet laulueskelevat huolettomasti samalla kun he painavat paalua alaspäin nytkyttelevin liikkein oman painonsa avulla.