Tältä suosikkipelien naishahmot näyttäisivät oikeasti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset voivat kokea ulkonäkönsä tai kokonsa vuoksi suuria paineita. Tytöt näkevät pienestä asti erilaisia ihannevartaloita nukeilla, animaatioiden prinsessoilla ja pelihahmoilla. Nyt syömishäiriötä sairastavia tyttöjä auttava Bulimia.com-sivusto on laittanut pelien naishahmot uusiin vartalomalleihin.

Sivuston henkilökunta kertoo ihmettelevänsä sitä, että todella tarkkoja yksityiskohtia huomioonottavat pelimaailmat näyttävät kuitenkin naisen vartalon aivan vääränlaisena. Bulimia.com muokkasi sankarittarien vartalot uuteen uskoon tehden niistä aidompia ja samaistuttavampia monille naisille ja tytöille.

Sivusto ihmettelee myös sitä, minkä vuoksi pelien tekijät eivät halua antaa naisen vartalosta oikeanlaista kuvaa kun kaikesta muustakin yritetään tehdä todella aidontuntuista pelimaailmassa. Bulimia.com muokkasi muun muassa GTA V -pelin kuuman bikininaisen hieman pyöreämmäksi, Mortal Kombatin Jaden ja Tomb Raider -pelistä tutun Lara Croftin vartalot realistisemmiksi.