Kyber-itsensäpaljastaja iski – uhri traumatisoitui kännykkäkuvista

Digi · Annika Kela

Lontoon viranomaiset ovat saaneet selvitettäväkseen tapauksen, jossa 34-vuotias Lorrain Crighton-Smith joutui itsensäpaljastelijan uhriksi juna-asemalla. Erikoisen tapauksesta tekee se, että paljastelija traumatisoi uhrinsa älypuhelimensa avulla.

Crighton-Smith on avautunut traumaattisesta kokemuksestaan medialle. Hän kertoi, että hän oli jättänyt iPhonensa Airdrop-ominaisuuden päälle, koska hän oli jakanut kuvia ja tiedostoja toiselle iPhone-käyttäjälle.

Metro-lehden mukaan itsensäpaljastelija oli nähnyt yhteyden puhelimessaan ja lähettänyt sen kautta Lorrainelle kuvia peniksestään. Crighton-Smith kertoi, että itsensäpaljastelija piinasi häntä useilla kuvilla.

Lorraine pelkää, että kyberrikollinen ei ollut ensimmäistä kertaa asialla. Häntä kauhistuttaa ajatus, että vastaavia kuvia on saattanut päätyä lapsilla olleisiin puhelimiin. Rikollinen ei tiedä kuvien vastaanottajasta mitään, joten kuvia on saattanut päätyä myös lapsille.

Crighton-Smith päätti avautua kokoemuksestaan medialle, sillä hän toivoo rohkaisevansa muita uhreja puhumaan asiasta. Nainen uskoo, että monet uhreista ovat vaienneet asiasta. Lorrainen tapaus on tutkittavana kyberrikoksiin erikoistuneessa yksikössä. Kuvien perusteella itsensäpaljastelijaa ei ole tunnistettu.