Naiset perustivat oman kylän – miehet pidetty poissa jo 25 vuotta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko kenialaisnaisia perustivat Samburun kupeeseen kylän vuonna 1990. Umojaksi nimetty pikkukylä eroaa muista yhteisöistä, sillä siellä asuu vain naisia. Miesasukkaat eivät ole olleet tervetulleita yli 25 vuoteen.

Perustajien mukaan Umoja on erityisesti hyväksikäytettyjen, raiskattujen ja pahoinpideltyjen naisten turvasatama. Siellä naiset saavat elää rauhassa ilman pelkoa tai alistamista. Kylän naiset ovat tasavertaisia ja heille on tärkeää, että heidän yhteisössään elävät lapset saavat koulutuksen.

Metro-lehden mukaan Umoja ei ole täysin eristäytynyt maailmasta, vaan miehet voivat käydä kylässä vierailemassa. Pitkäaikainen oleskelu tai asuminen on kuitenkin miehiltä kielletty. Umojassa juhlittiin hiljattain 25-vuotisjuhlaa ja perustajat toivovat, että heidän yhteisönsä kukoistus jatkuu vielä pitkään.