Avaruushissi pian totta? Kanadaan suunnitteilla 20 kilometriä korkea torni

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kanadalainen Thoth Technology on saanut vihreää valoa uudelle avaruusprojektilleen. Yritys valmistaa avaruuteen ulottuvan tornin, joka toimii hissinä 20 kilometrin korkeuteen. Hissitorni tulee olemaan 20 kertaa korkeampi kuin maailman korkein rakennus Burj Khalifa.

Maailman korkeimman tornin suunnittelija on Brendan Quine. Metro-lehden mukaan avaruussukkulat voivat tulevaisuudessa laskeutua tornin huipulle, jossa on aluksille suunniteltu kiitorata.

Thoth Technologyn toimitusjohtaja Caroline Roberts kertoi, että astronautit noudetaan avaruusasemille tornin kautta. Avaruussukkuloiden ei tarvitse laskeutua maan pinnalle, vaan ne voidaan varustella jatkossa tornin huipulla. Tornin tarkoituksena on myös toimia tankkausasemana. Kunnianhimoinen rakennusprojekti on saanut vihreää valoa ja tornin rakentaminen voidaan pian aloittaa.