Kiinan räjähdyksestä 1 500 000 000 dollarin lasku vakuutusyhtiöille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinan pohjoisosassa sijaitsevassa Tianjin-satamakaupungissa tapahtui keskiviikkona 12. elokuuta iso räjähdys, joka sai aikaan valtavaa tuhoja satama-alueella ja sen lähistöllä. Räjähdyksen syy ei ole vielä selvillä, mutta syyksi epäillään kemikaalien väärää varastointia.

Nyt on selvinnyt, että ensimmäisten arvioiden mukaan räjähdyksestä on koitumassa vakuutusyhtiöille jopa 1,5 miljardin dollarin vahingot. Arvion teki arvostettu vakuutusjätti Credit Suisse, joka perusti arvion kiinalaisten tiedotusvälineiden antamiin tietoihin ja paikalta ikuistettuihin valokuviin. Vakuutusyhtiöt Zurich Insurance Group AG ja Allianz SE ovat jo vahvistaneet, että niille on tullut ensimmäisiä korvaushakemuksia.

Valtava räjähdys tuhosi täydellisesti vilkkaan satama-alueen ja sille varastoidut tuhannet kontit ja uudet autot. Räjähdyksen tuhovoimasta saadaan hieman arviota kuvista, joissa autojen vanteet ovat sulaneet kuumuudessa. Räjähdyksen aiheuttama maanjäristys tuntui kymmenen kilometrin päässä. Räjähdyksen seurauksena yli 110 henkilöä on tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut ja lisäksi satoja on loukkaantunut.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash