Maailman suurin lehmä kuoli – oli valtava eläin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiettävästi maailman korkein lehmä, Illinoisin Orangevillessä asunut Blosom, on menehtynyt. Eläin ehti pitelemään ennätystä vain alle vuoden ajan. Blosom tulee kuitenkin olemaan mukana vuoden 2016 Guinnessin ennätysten kirjassa.

Lehmällä oli korkeutta hurjat 190 senttimetriä, joten sen pää kohosi useita ihmisiäkin ylemmäs. Painoa Blosomilla oli lähes tonnin verran. Eläin menehtyi 26. toukokuuta vakavan jalkavamman myötä.

Lehmän omistaja, Pat Hanson, sai Blosomin eläimen ollessa vasta vasikka. Nainen kertoi Facebook-sivun muistokirjoituksessaan lehmön tuoneen onnea ja rakkautta lukusille ihmisille. Hanson hautasi Blosomin tämän suosikkilaidunmaan multaan.

PÄIVITYS: Korkeudeksi oli epähuomiossa jäänyt 190 metriä, vaikka piti olla 190 senttimetriä. Lisäksi lehmän jälkikasvua kutsutaan vasikaksi, eikä vasaksi. Toimitus pahoittelee virheitä.