Auto helteellä kuin uuni – näin pizza paistuu autossa?

Autot Ruoka · Annukka Heikkilä

Valitettavan usein ympäri maailmaa kuullaan uutisia, joissa kerrotaan lasten tai lemmikkien menehtyneen kuumaan autoon. Lapsia tai koiria ei saisi koskaan jättää autoon istumaan kesähelteillä edes lyhyen kauppareissun ajaksi, sillä auton lämpötila nousee todella nopeasti korkeaksi.

Kokki Haim Cohen on julkaissut YouTube-videon, jossa demonstroidaan hieman överiksi vetäen miten vaarallinen auringonpaisteeseen jätetty auto on. Cohen esittää paistavansa pizzan auton takapenkillä. 30 minuutin kuluttua pizza on palanut karrelle. Kyseessä on tietenkin tekaistu tilanne, mutta varsinainen asia on kuitenkin tärkeä.

Cohen muistuttaa nimittäin videollaan kaikkia vanhempia siitä, että lapsia ei saisi missään tilanteessa jättää kesällä kuumaan autoon istumaan pienimmäksikään hetkeksi. Liian usein sama virhe toistetaan traagisin seurauksin, minkä vuoksi videon sanoma onkin erityisen tärkeä.