FightBack Run juostaan Turussa 5. syyskuuta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pekka Hyysalon ideoima ja viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu FightBack Run järjestetään Turun Vanhalla Suurtorilla lauantaina 5. syyskuuta. FightBack Run on tapa auttaa ja saada sohvaperunatkin liikkeelle juoksemaan tai kävelemään yhdessä Pekan kanssa.

Viime vuonna tapahtuma keräsi Aurajoen rannoille 1.200 juoksijaa. Moni osallistuja totesi, että jos Pekka tuplaa matkan, tuplaamme mekin osallistujamäärän. Vanhalle suurtorille mahtuu 3.000 osallistujaa. Ilmoittautuminen onnistuu osoitteessa www.fightbackrun.fi. 10 euron osallistumismaksulla tuetaan Pekan luotsaamaa FightBack-projektia, jonka tavoitteena on kuntouttaa päävamman saaneita FightBack-taistelijoita.

FightBack-tarina alkoi 28. huhtikuuta vuonna 2010, kun freestylehiihtäjä Pekka Hyysalon päivän viimeinen lasku päättyi vakavaan loukkaantumiseen. Rinteestä Pekka kiidätettiin teho-osastolle ja suoraan leikkaussaliin. Pekka vajosi koomaan kolmeksi viikoksi. Lääkäreiden synkistä ennusteista huolimatta Pekka päätti kuitenkin taistella takaisin, ja vain kuusi kuukautta myöhemmin hän käveli jälleen.

Jo toipumisen alkuvaiheessa Pekka ilmaisi halunsa auttaa muita samaan tilanteeseen joutuvia. Hän halusi todistaa koko maailmalle, että jos hän pystyy, niin me muutkin pystymme. FightBack Run on osoitus taistelijaluonteen tahdonvoimasta, sisusta ja halusta tartuttaa FightBack-asenne jokaiseen suomalaiseen. Kotisohvalta nouseminen ei ole mahdotonta, jos teho-osastoltakin voi päästä jaloilleen.

Tällä kertaa Pekka taivaltaa oman 5,2 kilometrin mittaisen FightBack Runinsa kävellen, jotta malttamattomuus ei johtaisi siihen, että Pekan uuden kuntoutusohjelman pitkäjänteinen työ valuisi hukkaan. Pekka on kuntoutunut helmikuusta lähtien intialaisen fysioterapeutin Dr. Rajul Vasan ohjauksessa. Vasa Concept on kehitetty nimenomaan päävamman saaneiden kuntouttamiseksi, ja kuntoutus pohjautuu aivojen plastisuuden hyödyntämiseen.