Tulevaisuuden menopeli: Skeittilaudan ja Segwayn välimuoto

Autot Digi · Tim Isokivi

Useimmat kevyen liikenteen menopelit vaativat lihasvoimaa toimiakseen. Markkinoille on kuitenkin tulossa laite, joka on todellinen laiskan ihmisen vaihtoehto polkupyörille ja skeittilaudoille. Kaiken lisäksi se mahtuu vaikkapa laukkuun.

Cocoa Motorsin WalkCar muistuttaa ulkoisesti lähinnä kannettavaa tietokonetta. Toimintaperiaatteeltaan se on kuin segwayn ja skeittilaudan välimuoto. Vaikka laite painaa alle kaksi kiloa, pystyy se kannattelemaan kerrallaan maksimissaan 120 kilon painoista ihmistä.

WalkCarin saavuttaa parhaimmillaan 10 kilometrin tuntinopeuden, ja se kulkee yhdellä latauksella noin 11 kilometrin verran. Cocoa Motors suunnittelee hakevansa rahoitusta laitteelle Kickstarter-varainkeruusivustolla lokakuussa. WalkCarin odotetaan saapuvan markkinoille vuonna 2016.