Mies voitti Scrabble-mestaruuden ranskaksi – ei puhu sanaakaan ranskaa!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maailmasta löytyy ihmisiä, jotka kykenevät muistamaan uskomattomia asioita. Osa opiskelee huvikseen suuren määrän kieliä ja jotkut voivat vapaa-aikaa tappaakseen opetella ulkoa vaikkapa karttoja, puhelinnumeroita tai nimipäiviä.

Eräs mies opetteli ulkoa ranskankielisen sanakirjan osaamatta kielioppia lainkaan. Uusiseelantilainen Nigel Richards otti osaa Scrabble-sanapelin maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka pidettiin ranskaksi. Richards voitti mestaruuden vaikka ei osaa puhua Metro-lehden mukaan sanaakaan ranskaa.

Hän oli ennen kilpailua opetellut kaikki ranskankieliset sanat ulkoa sanakirjan avulla. Belgiassa järjestetyssä finaalissa Richardsia vastassa oli mies, joka puhui ranskaa. Siitä huolimatta Richards voitti hänet muistamalla kielen kaikki sanat pelkän ulkomuistinsa avulla osaamatta puhua ranskaa.

Richards on voittanut uusimman ranskankielisen saavutuksensa lisäksi Yhdysvalloissa viisi Scrabble-mestaruutta ja kolme maailmanmestaruutta englannin kielellä pelattuna.