Papukaija sai luottamustehtävän – puhdisti kissan silmät

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monissa perheissä elää nykypäivänä lemmikkeinä eläimiä, jotka eivät luonnossa tulisi toisensa kanssa toimeen. Useat nettivideot ovat osoittaneet, että kotioloissa eläimet saattavat jopa ystävystyä sellaisten lajien kanssa, jotka olisivat luonnossa eläimelle uhkia.

Hyvänä esimerkkinä erikoisesta ystävyydestä on video, jossa lemmikkipapukaija puhdistaa kissan silmiä. Luonnossa kyseinen tilanne päätyisi todennäköisesti kohtalokkaalla tavalla. Videolla papukaija nokkii kissan silmistä pois roskat ja karvat.

Saman katon alla elävät lemmikit eivät olleet toisille vaaraksi. Vaikka kissan vaistot välillä heräsivätkin ja se yritti tarttua tassullaan kiinni papukaijasta, ei tilanne yltynyt missään vaiheessa vaaralliseksi. Itsevarma papukaija jatkoi toimiaan kissan heränneestä mielenkiinnosta huolimatta ja puhdistusoperaatio saatiin turvallisesti päätökseen.