Nyt se on varmaa! Kannabis tappaa syöpäsoluja

Terveys · Annika Kela

Yhdysvaltain terveysministeriön sivuille on ilmestynyt äskettäin virallinen lausunto, jossa myönnetään, että kannabis tappaa syöpäsoluja. Sama ilmoitus oli julkaistu myös Yhdysvaltain syöpäinstituutin nettisivuilla.

Pitkän tutkimustyön jälkeen Yhdysvallat ovat ilmoittaneet, että kannabiksen käyttäminen auttaa syövästä parantumisessa. Sivustoilla ohjeistetaan syöpäpotilaita käyttämään kannabista polttamalla, syömällä leivosten seassa tai juomalla yrttiteen seassa, sillä kannabinoideista on todettu olevan apua syövän oireisiin ja syöpähoitojen sivuoireisiin.

Sivustolla kerrottiin tutkimuksesta, jossa syöpään sairastuneiden jyrsijöiden syöpä parannettiin kannabiksen avulla. Syöpäsolut kuolivat, kun ne altistuivat kannabiksen vaikutuksille.

Kannabiksen käyttö vähentää potilaiden tulehduksien leviämistä ja ne estävät syöpäsolujen kasvamisen. Kannabiksen käyttöminen estää verisuonten laajenemisen kasvaimien ympärillä ja se estää kasvainta aktivoitumasta. Joissain tapauksissa kasvaimen toiminta surkastuu ja se alkaa pienentyä.