Kirjaa lukevat matkustavat Romaniassa ilmaiseksi bussilla

Matkailu · Annika Kela

Romaniassa sijaitseva Cluj-Napocan kaupunki on järjestänyt mielenkiintoisen kirjariehan bussimatkustajille. Kaupunki julisti, että viikon ajan ihmiset saivat matkustaa linja-autoilla ilmaiseksi, jos he lukivat matkan aikana kirjaa.

Metro-lehden mukaan idean takana oli paikallinen lukutoukka Victor Miron, joka ehdotti asiaa pormestarille. Mironin yllätykseksi pormestari ihastui ideaan. Kaupungin asukkaat ovat olleet tempauksesta riemuissaan ja on todennäköistä, että viikon mittaisesta bussimatkustajien kirjariehasta tulee vuosittainen perinne.

Victor Miron on onnistunut tartuttamaan kirjaintonsa myös muihin asukkaisiin. Sen sijaan, että matkustajat selaisivat älypuhelimiaan linja-autoissa, olivat he uppoutuneita kirjoihin. Monet Euroopan maat ovat pitäneet ideaa loistavana ja voi olla mahdollista, että linja-autoliikenteen kirjaviikkoja esiintyy tulevaisuudessa myös Romanian ulkopuolella.