Mies valmisti sokerilimsoista tikkareita – tällainen määrä sokeria!

Ruoka · Annika Kela

Valokuvaaja Henry Hargreaves on kuvannut videon tikkareiden valmistuksesta. Miehen projektin tarkoituksena oli osoittaa, kuinka paljon limsoissa ja mehuissa on sokeria. Lopputulos on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Henry aloitti projektinsa valmistamalla tikkareille omat muottinsa. Sen jälkeen hän keitti jokaista juomaa poistaakseen siitä veden. Jäljelle jääneen sokerimassan hän kaatoi tekemiinsä muotteihin. Tikkareiden suuruus kertoi juoman sokeripitoisuudesta ja jotkut suositut limsat erottuivat selvästi joukosta.

Daily Mail -lehden mukaan Coca-Colassa oli sokeria 39 grammaa 0,33 litrassa ja Mountain Dew’ssa oli 77 grammaa 0,5 litrassa. Sen lisäksi Vitamin Waterissa sokeria oli 31 grammaa 0,6 litrassa ja Snapple-mehussa 15 grammaa 0,4 litrassa.

Hargreaves totesi, että ei ole ihme, että limsoja ja mehuja kutsutaan nykysukupolven savukkeiksi, sillä valtavat sokerimäärät ovat uhka nuorison terveydelle. Sokeristen limsojen juominen on käytännössä sama asia kuin söisi kourallisen karamelleja. Ja harvoin juomilla herkutteleminen jää yhteen lasilliseen.