Pikkupoika on urheuden perikuva – kivulias ihosairaus ei lannistanut

Ohhoh! · Annika Kela

Nuori kanadalaispoika Jonathan Pitre elää kivuliaan ihosairauden kanssa. Perhospojaksi kutsuttu Jonathan sairastaa epidermolysis bullosaa, jonka takia hänen ihonsa on yliherkkä kosketukselle. Pojan iho on ollut rakkuloilla vauvasta asti ja vanhemmiten sairaus on pahentunut.

Päivittäisistä vastoinkäymisistä, haasteista ja kivuista huolimatta Jonathan on onnistunut pysymään positiivisena. Reipas nuori mies on keksittänyt energiansa asioihin, jotka häntä kiinnostavat ja kiehtovat. Pitre on tietoinen siitä, että hän ei ehkä elä yli 25-vuotiaaksi.

Barcroft TV -kanavan haastattelussa Jonathan kertoi arkiaskareistaan. Pojan urheus ja positiivisuus on tehnyt ihmisiin vaikutuksen maailmanlaajuisesti. Pitre on oppinut elämään sairautensa kanssa ja hän haluaa olla kannustava esimerkki ihmisille, jotka joutuvat käymään läpi samoja asioita kuin hän.

Jonathan on urheutensa ansiosta valittu Epidermolysis Bullosa -tukijärjestön lähettilääksi. Jonathan on pitänyt paljon puheita järjestön kokoontumisissa ja lääketieteellisissä seminaareissa. Pienen pojan elämä vaikean sairauden kanssa saa monet katsojista tajuamaan, kuinka pieniä omat arjen haasteet ovat Jonathanin kokeman rinnalla.