Poika kärsi ylisuurista käsistä – pääsi viimein leikkaukseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kahdeksanvuotias Mohammad Kaleem -niminen poika kärsii harvinaisesta makrodaktyliasta, joka tarkoittaa suurisormisuutta tai suurivarpaisuutta. Kaleemin kohdalla pojan kädet ovat kasvaneet jättimäisen suuriksi kyynärvarresta eteenpäin.

Poika on joutunut käymään isossa leikkauksessa pienentääkseen oikeaa kättään. Makrodaktylian vuoksi pojan kädet kasvoivat jo pienestä alkaen todella lujaa vauhtia, minkä huomattuaan vanhemmat pelkäsivät, että poika ei tule ikinä elämään tavallista elämää.

Pojan onneksi vanhemmat löysivät kuitenkin lopulta lääkärin, joka suostui operoimaan poikaa. Tohtori Sabapathy on aloittanut pojan hoitamisen operoimalla ensin pojan oikeaa kättä.

Kaleem joutuu läpikäymään useita vaikeita leikkauksia, joiden jälkeen pojalla alkoi pitkä kuntoutusjakso, jonka aikana hänen tulisi opetella käyttämään uutta kättään. Tohtori Sapabathy kommentoi Metro-lehden mukaan, että teki päätöksen aloittaa pojan hoitaminen leikkaamalla yhden käden kerrallaan, koska silloin toimenpide ja hoito kokonaisuudessaan vasta selkeytyvät hänelle.