Vakuuttava näky: Valtava rauskuparvi lipui rantaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Bayshoren rantakadulla kävellyt nainen on onnistunut taltioimaan videolleen uskomattoman näyn Tampassa, Floridassa. Rannan kupeeseen nimittäin lipui valtava rauskuparvi. Vierekkäin uiskentelevat rauskut lähestyivät hiljalleen rannikkoa.

Videon perusteella parvi koostui sadoista yksilöstä. Rauskut muodostivat veteen suuren varjon ja voisi luulla, että kaukaa näky on muistuttanut ajelehtivaa lauttaa.

On mahdollista, että videolla nähty parvi oli matkalla kohti suurempaa rauskujen yhteisöä. Asiantuntijoiden mukaan rauskuilla on aika ajoin runsaslukuisia joukkokokouksia. Toistaiseksi ei ole selvillä, mikä saa rauskut kerääntymään suuriksi joukoiksi, mutta on epäilty, että kerääntymisen syynä on lisääntymismenot ja ravinnon saalistus.