Pettämissivusto hakkeroitiin – uskomaton paljastus naisista!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kuinka maailman suosituimpiin pettämissivustoihin lukeutuva Ashley Madison hakkeroitiin ja jopa 35 miljoonan käyttäjän arkaluontoiset tiedot päätyivät julkisuuteen nimineen ja yhteystietoineen. Mukana on myös runsaasti suomalaisia. Nyt tiedoista on paljastunut odottamaton yksityiskohta naisista.

Impact Team on nimittäin tutkinut hakkereiden julkaisemia tietoja tarkemmin ja huomannut, että palveluun rekisteröityneistä naisista aniharva on ollut siellä aktiivinen. Gizmodon tekemien jatkoselvitysten mukaan jopa 95 prosenttia palveluun rekisteröityneistä naisista vaikuttaa olevan tekaistuja huijausprofiileja.

Palvelussa on rekisteröityneenä 31,3 miljoonaa miestä ja 5,5 miljoonaa naista, mutta oikeiden naisten sijaan valtaosa naisprofiileista vaikuttaa olevan tekaistuja, jotka eivät profiilin tekemisen jälkeen olleet koskaan millään tavalla aktiivisia palvelussa. Gizmodon mukaan arviolta vain pienenpieni murto-osa, 12.000 profiilia, kuului todennäköisesti todellisille naisille. Jo aiemmin julkisuuteen vuoti tieto, että eräs yritys palkattiin luomaan palveluun naisten profiileja eri kielillä.