Yksinkertainen apu laihdutukseen – tuoppi vettä ennen ateriaa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tuopillinen vettä ennen ateriaa auttaa laihduttamaan, väittää brittitutkijoiden teettämä lääketieteellinen tutkimus. Tulokset osoittavat, että vettä juomalla koehenkilöt onnistuivat laihduttamaan tavallista tehokkaammin ja nopeammin.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimukseen osallistui 84 liikalihavuudesta kärsivää koehenkilöä. Tutkijat seurasivat koehenkilöitä 12 viikon ajan. Koehenkilöiden ryhmä jaettiin kahteen osaan siten, että koehenkilöistä 41 sai tehtäväkseen juoda 0,5 litraa vettä, ennen päivittäisiä aterioitansa.

Koehenkilöistä 43 sai tehtäväkseen ajatella olevansa kylläinen, ennen ruokailunsa aloittamista. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että vettä juoneet laihtuivat viikossa jopa 1,3 kiloa enemmän kuin toisen ryhmän jäsenet.

Vettä juoneet olivat kuukaudessa pudottaneet painoaan jopa 4,3 kiloa enemmän, kuin jäsenet toisessa ryhmässä. Lääkärit ja asiantuntijat suosittelevat, että vettä tulisi juoda 0,5 litraa vähintään kolme kertaa päivässä.

Mikäli juominen ajoitetaan ennen ruokailua, vaikuttaa se myös siihen, että ihminen kokee olevansa kylläinen ja näin ollen syö vähemmän. Tutkimus on jälleen kerran osoittanut, ettei veden juomisen tärkeyttä voi ilmeisestikään korostaa liikaa.