Blockfest toi Tampereelle 13,5 miljoonaa euroa

Festarit · Stara.fi

Yleisöennätyksensä tänä kesänä liki tuplannut kaupunkifestivaali Blockfest on toteuttanut vuosittaisen kävijätutkimuksensa. Aurinkoisessa säässä sujunut tapahtuma on Tampereen kesän kohokohtia myös yritystoiminnan sekä verotulojen kannalta.

Selvityksen mukaan festivaalikävijät käyttivät kaupungin elinkeinoelämän palveluita yhteensä noin 13,5 miljoonan euron edestä. Yksi festivaalikävijä kuluttaa Blockfestin pääsylippujen lisäksi keskimäärin liki 300 euroa muihin palveluihin, joista suurimman ryhmän muodostavat ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalvelut.

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali keräsi oheistapahtumineen peräti 60.000 lipunostajaa Tampereen ydinkeskustaan. Heistä yli 90 prosenttia oli täysi-ikäisiä nuoria aikuisia, jotka käyttivät tapahtumaviikonloppuna aktiivisesti kaupungin liike-elämän monipuolisia palveluita.

Ratinanniemen perinteisen festivaalipuiston lisäksi Ratinan stadionille laajentunut tapahtuma-alue sai lämpimän vastaanoton festivaalivierailta. Sen siisteyttä, esiintymislavojen sijainteja, kokoa ja toimivuutta pidettiin hyvinä, mutta tunnelmaa (94,2%) ja sijaintia (91,2%) jopa loistavina. Festivaalivieraista 29,9 prosenttia tuli Tampereelta ja 70,1 prosenttia, eli kaksi kolmannesta muualta Suomesta.

Uudistuneen tapahtuma-alueen saamien positiivisten arvioiden lisäksi järjestäjiä lämmittää erityisesti hyvät arvosanat siisteydestä. Blockfesteilla viime kesänä aloittanut siisteystoimen projektipäällikkö Krista Elomaa jatkoi onnistuneesti tehtävässään ja yhteistyötä Tosi Siisti Tampereen kanssa tiivistettiin entisestään.

Lisäksi tapahtuma oli koko kevään ja kesän ajan mukana erityisessä ympäristöohjelmassa, jonka myötä Blockfestille myönnettiin panostuksistaan Ekokompassi-sertifikaatti tapahtumaviikonloppuna.

Stadionin hyödyntämisestä huolimatta meluvalituksia ei ole tullut yhtään järjestäjien tietoon. Tampereen Tapahtumatoimiston johtaja Perttu Pesän mukaan Blockfestin aiheuttamat lieveilmiöt ja niistä tulleet valitukset ovat olleet ennätyksellisen pieniä festivaalin kokoluokkaan nähden.