StaraTV Alpeilla: Kalle Palander esittelee Kitzbühelin!

Alpeilla Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Münchenin, Innsbruckin ja Salzburgin lentokentiltä ajaa kaikista Kitzbüheliin noin 1,5 tunnissa.

Maailmankuulu hiihtokeskus kuuluu 12 klassisen alppikohteen muodostamaan Best of the Alps -ryhmittymään.

Kauniin, keskiaikaisen pikkukaupungin lisäksi kohde tunnetaan legendaarisessa Hahnenkamm-rinteessä joka vuosi järjestettävästä syöksylaskun maailmancupin osakilpailusta. Muulloin tämä alppigladiaattoreita haastava Streif-rinne on avoinna myös turisteille.

Kisarinnettä kokeilemalla voi saada jonkinlaisen käsityksen syöksylaskijoiden käsittämättömästä rohkeudesta laskea suksensa rinteessä moottoritienopeuksiin ja lentää matkalla kymmeniä metrejä. Suomalainen Kalle Palander on voittanut pujottelukisat Kitzissä kahdesti, vuosina 2003 ja 2004.

– Kitzi on kuin pieni Monaco, joka alppihiihtäjien ja tähtien mekka. Tätä kisaa arvostettaan yhtä paljon Monacon F1-kisoja. Satojatuhansia faneja tulee katsomaan tapahtumaa ja ihmiset nauttivat elämästä, Kalle Palander kertoo Alpeilla-ohjelmassa.

– Voittojeni myötä sain nimikoiden oman hiihtohissini ja se on aika siisti. Kitzistä löytyy aina glamouria, historiaa ja kauniita naisia, Palander letkautti.

Kuva: Alpeilla, Stara
Kuva: Alpeilla, Stara