Ihmiset lahjovat kilpikonnia jättisummilla rahaa – erikoinen uskomus taustalla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Zhengzhoun eläintarhan työntekijät joutuvat säännöllisin väliajoin siistimään kilpikonniensa aitauksen seteleistä ja kolikoista. Silloin tällöin rahaa on niin paljon, että eläinparat ovat peittyä rahamäärän alle.

Syy kiinalaisvieraiden erikoiseen käyttäytymiseen on uskomus, jonka mukaan kilpikonnia lahjomalla voi saada pitkän elämän. Kilpikonnat ovat tunnettuja pitkästä eliniästään. Jotkut yksilöt saattavat elää yli 150 vuotta.

Daily Mail -lehden mukaan monet vierailijoista lahjoavat kilpikonnia suurilla rahasummilla. Monet lahjoittavat rahaa sen mukaan, kuinka pitkään he toivovat elävänsä. Taikauskon takia kilpikonnien aittauksen edessä on usein vartija, joka huolehtii, ettei raha häiritse eläimiä.

Kilpikonnien aitauksesta on työntekijöiden mukaan tullut eräänlainen toivomuskaivo. On kuitenkin täysi mysteeri, mistä uskomus on saanut alkunsa ja kuinka kauan kilpikonnia on lahjottu rahalla.