Viimeinkin! Jason Bourne palaa valkokankaalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bourne-elokuvien fanit innostuivat viime vuonna, kun näyttelijä Matt Damonin ilmoitettiin palaavan suosikkirooliin sarjan uusimmassa osassa. Elokuvasarjan toistaiseksi nimetöntä viidettä osaa kaavaillaan vuodelle 2016.

Nyt tuottaja Frank Marshall on jakanut Twitter-tilillään ensimmäisen virallisen kuvan uudesta Bourne-elokuvan kuvaukusista. Otoksessa Matt Damon esiintyy ilman paitaa, ja näyttelijä vaikuttaakin treenanneen itsensä hyvään fyysiseen kuntoon roolia varten.

Uuden Bourne-elokuvan ohjaa elokuvasarjan toisesta ja kolmannesta osasta vastannut Paul Greengrass. Matt Damon paljasti taannoin Buzzfeed-sivustolle elokuvan sijoittuvan ajankohtaisesti Edward Snowdenin tietomurtojen jälkeiseen maailmaan.

Matt Damon nähtiin Jason Bournen roolissa ensimmäistä kertaa vuonna 2002 Medusan verkko, eli The Bourne Identity -elokuvassa. Hahmo palasi valkokankaalle vielä kahdessa jatko-osassa. Vuoden 2012 Medusan perintö -elokuvassa seurattiin Jason Bournen sijaan Jeremy Rennerin esittämän uuden CIA-agentin edesottamuksia.