Maitovaahdolla leikkiminen yliarvostettua – näin kahvi tarjoillaan oikein

Ruoka · Annukka Heikkilä

Sosiaalisten medioiden myötä ruoan esillepanoon on alettu kiinnittämään huomiota entistä enemmän ja moni kotiäitikin haluaa tehdä annoksistaan taidetta. Olemme nähneet useita taitureita, jotka ovat osanneet tehdä kauniita kuvia erikoiskahvien maitovaahtoon.

Facebookissa leviää video, jossa näytetään miten taiteellinen kupillinen kahvia tehdään. Videolla henkilö valuttaa maitovaahtoa nekasta kahvin sekaan. Suoritus näyttää melko mallikkaalta, kunnes maito alkaa valumaan kupista yli ja tekijä menettää totaalisesti kärsivällisyytensä. Kahvi sotketaan poikkitaiteellisesti pitkin pöytää ennen kuin se tarjoillaan asiakkaalle. Ilmeisesti maitovaahdolla leikkiminen on yliarvostettua.

Useimmista kahviloista erikoiskahvin tilatessa maitovaahtoon on tehty aina vähintään jokin yksinkertainen kuvio. Moni on kuvannut kaunista capuccinoaan, jonka pintaa koristaa esimerkiksi lehti tai sydän. Ilmeisesti kahvilla leikkiminen on kuitenkin mennyt videon tekijän mielestä liian pitkälle, minkä vuoksi hän on tehnyt hauskan parodian kahvitutoriaaleista.

Latte art tutorial. #waitforit Jukin Media Verified (Original) *For licensing / permission to use: Contact – licensing@jukinmediadotcom

Posted by Remedy By Lonsdale St Roasters Belconnen on Tuesday, August 25, 2015

Katso video tästä.