Rajut metsäpalot riehuvat Kaliforniassa – video kuin katastrofielokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaliforniassa julistettiin tällä viikolla hätätila rajujen metsäpalojen vuoksi. Tuhoisat palot ovat vaatineet ainakin yhden ihmisen hengen ja tuhonneet 400 kotia. Metsäpalot ovat levinneet nopeasti osavaltiota tänä vuonna vaivanneen kuivuuden vuoksi.

Tuhannet Laken ja Napan piirikuntien asukkaat ovat Reuters-uutistoimiston mukaan joutuneet jättämään kotinsa.

Youtube-käyttäjä MulletFive julkaisi Youtubessa videon tilanteesta, jossa hän pakenee autollaan tuhoisaa tulipaloa. Videolta ilmenee, kuinka jättimäiset liekit roihuavat tien kummallakin puolella. Kuvaaja kommentoi Youtubessa pakenemisen tapahtuneen viime tipassa.

– Emme nähneet savun tai tuhkan lähestyvän, emmekä kuulleet sireenien ääniä. Me emme tienneet, kuinka lähellä tuli todella oli, kuvaaja kertoo.