Iron Skyn jatko-osaa tehdään 17 miljoonan euron budjetilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Scifi-toimintaseikkailu Iron Sky the Coming Race on Suomen elokuvahistorian toistaiseksi kallein ei-animoitu filmituotanto. Elokuvan budjetti on 17 miljoonaa euroa. Elokuva on suomalaisen Iron Sky Universen, saksalaisen 27 Films Productionin ja belgialaisen Potemkinon yhteistuotanto.

Kahdeksan viikkoa kestävät Iron Skyn jatko-osan kuvaukset alkavat 19. lokakuuta AED Studiolla Antwerpenissa, Belgiassa, jossa tuotanto rakennetaan kuuteen studiohalliin.

– Olo on rento huolimatta isoista puitteista. Käsikirjoitus on timanttia ja työryhmä sekä näyttelijät ovat todella innoissaan. Meillä on monta ässää hihassa yleisölle tarjottavaksi enkä malta odottaa kuvausten alkua, ohjaaja Timo Vuorensola hehkuttaa.

Iron Sky –elokuvien rahoitus on nojannut koko niiden kymmenvuotisen historian ajan vahvasti yhteisön tukeen. Elokuvan tuotantoyhtiö Iron Sky Universe käynnisti tänään keskiviikkona 16. syyskuuta jälleen uuden, uraauurtavan joukkorahoituskampanjan nimeltään Iron Sky War Bond. Kyseessä on joukkolaina, jolle maksetaan 4 – 8 prosentin vuosikorkoa. Lopullinen korko määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan kampanjan aikana.