Kulkukoira eli pikaruoalla – liikalihavuus oli koitua kohtaloksi!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Omistajiensa hylkäämä koira oli löytänyt tilapäisen kodin pikaruokaravintolan takaovelta Brasiliassa. Koira oli majoittunut roskien sekaan ja se eli ravintolan työntekijöiden antamilla ruoantähteillä. Epäterveellisen ruokavalion takia koira lihoi niin paljon, ettei se kyennyt enää kunnolla liikkumaan.

Ellei paikallinen eläintensuojelujärjestö olisi puuttunut Bolinha-koiran tilanteeseen, olisi liikalihavuus todennäköisesti koitunut sen kohtaloksi. Bolinha sai kuitenkin uuden mahdollisuuden, sillä eläintensuojeluviranomaiset ottivat sen huostaan ja päättivät hoitaa koiran kuntoon. Kun brasilialainen eläintenoikeusaktivisti Pamela Ferreti kuuli Bolinhan tapauksesta, hän tarjoutui maksamaan hännänheiluttajan hoitamisen.

Eläinlääkärien mukaan Bolinha painoi 36,5 kiloa ennen hoitojen aloittamista. Nykyään Bolinha on muuttunut koira. Terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan ansiosta koira on onnistunut pääsemään eroon ylipainostaan ja koira on nyt yli 10 kiloa kevyempi. Hoitajien mukaan Bolinhalle aiotaan etsiä uusi pian uusi koti, jossa se pääsee aloittamaan uuden elämänsä terveenä.