Sairaalan supertietokone ennustaa potilaan kuolinhetken

Digi Terveys · Annika Kela

Bostonissa sijaitseva sairaala on ottanut käyttöön uudenlaisen tietokoneen, joka ennustaa potilaiden kuoleman 95 prosentin tarkkuudella. Tietokoneeseen on syötetty 250.000 potilaan tiedot ja tietokone päättelee saadun informaation perusteella milloin potilas menehtyy.

Beth Israel Deaconess Medical Center -sairaalan lääkäri Steve Horng kertoi, että tietokoneen ennusteet ovat käyneet lähes aina toteen.

– Tietokoneen ansiosta voimme ennustaa 95 prosentin tarkkuudella sen ajankohdan, jolloin potilaalla on suurin riski menehtyä. Jos tietokone kertoo, että olet kuolemaisillasi, tulet suurella todennäköisyydellä menehtymään seuraavan 30 päivän aikana, Horng kertoi.

Horngin mukaan uusi teknologia on helpottanut lääkäreiden työskentelyä ja he voivat sen avulla pitää parempaa huolta potilaistaan, kirjoittaa Metro-lehti. On hurjaa ajatella, että tietokone osaa kertoa ajankohdan potilaan kuolemalle. Toistaiseksi ei ole tiedossa, ovatko potilaat halunneet tietää tiekoneen antamista ennusteista.