11 hyvää syytä lähteä kiertämään maailmaa

Matkailu · Annukka Heikkilä

Moni haaveilee tekevänsä maailmanympärysmatkan tai lopettavansa työt ja lähtevänsä elämänsä seikkailuun. Yhä useampi rohkelikko päätyy lehtien kansiin lopetettuaan työnsä ja lähdettyään metsästämään mitättömällä budjetilla upeita maisemia.

Oman työn jättäminen tai asunnosta luopuminen matkustamisen vuoksi voi tuntua siltä, että ottaa elämässään takapakkia ja tuo liikaa epävarmuustekijöitä tulevaisuuttaan ajatellen. Metro-lehti listasi kuitenkin 11 pätevää syytä, minkä vuoksi matkaan kannattaa lähteä peloista huolimatta.

1. Luet tämän artikkelin

Luultavasti haaveilet matkaan lähtemisestä, koska haluat kuulla kaikki syyt, miksi se kannattaa tehdä.

2. Koskaan ei tule olemaan oikea hetki

Kaikki suunnittelevat tulevaisuuttaan, johon monesti kuuluvat opiskelu, työ, avioliitto, lapset ja oma koti. Suunnitelmassa pysyminen edellyttää matkahaaveiden unohtamista, mutta suunnitelman lykkääminen tai tauolle laittaminen ei tarkoita sitä, etteikö samoja haaveita voisi tavoitella matkustelun jälkeenkin.

3. Elämä on liian lyhyt

Elämä on liian lyhyt ja vuodet tuntuvat vierivän eteenpäin joka vuosi nopeammin.

4. Mikään ei muutu vuodessa

Aika menee nopeasti, mutta mikään ei ehdi muuttumaan vuodessa. Voit hyvillä mielin lähteä ja huomata palatessasi, että kaikki on aivan kuten aiemminkin.

5. Maailma on pieni

Maailma on pieni eikä luultavasti niin kallis kuin moni kuvittelee. Katsele pienten lentoyhtiöiden ja vaihtoehtoisten matkustustapojen hintoja ja voit yllättyä siitä, että talon myyminen matkarahojen keräämiseksi ei ole tarpeen.

6. Matkustaminen antaa uuden näkökulman

Upeiden maisemien ja lomakohteiden näkeminen sekä uusien ihmisten tapaaminen auttaa saamaan omaan elämään uuden näkökulman, mitä moni varmasti tarvitsisi.

7. Uudet ihmiset

Sinkkuna matkustaminen voi olla melkoinen seikkailu, sillä hyvännäköisiä ja kiinnostavia ihmisiä on maailmassa paljon.

8. Runsaalla kädellä uusia muistoja

Upeat seikkailut, matkat, uudet maat ja ihmiset antavat niin paljon uusia muistoja, että niistä riittää kerrottavaa koko loppuelämän ajaksi.

9. Et ole liian vanha

Olet juuri sen ikäinen kuin miltä sinusta tuntuu. Et ole liian vanha matkustamaan ja kokemaan uusia asioita jos sinusta tuntuu siltä, että pystyt siihen. Ikä ei ole este.

10. Upea merkintä ansioluettelossa

Kun ansioluettelossa yhden väliin jääneen työvuoden kohdalla lukeekin appelsiinitilalla työskenteleminen Espanjassa matkarahojen kasaamiseksi, puhuttavaa uuden mahdollisen työnantajan kanssa riittää loputtomiin. Kukaan työnantaja ei varmasti katso pahalla sitä, että olet toteuttanut unelmasi ja nähnyt maailmaa.

11. Et tule koskaan ajattelemaan: ”Mitä jos?”

Jossitteleminen on paheista sellainen, joka voi kalvaa mieltä koko loppuelämän ajan. Jokaisella on vain yksi elämä aikaa nähdä ja kokea, joten siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti.